Casa Marta ligt dicht bij het dorpje Fratte Rosa, wat vooral bekend is vanwege haar terracotta. Daarnaast zijn er ook heerlijke olijfolies van lokale olijfgaarden te vinden en goede wijnen te proeven en kopen. Op korte afstand zijn 3 wijngaarden waar wijn kan worden geproeft en gekocht. Het wijnhuis Terracruda, wijnhuis Cignano en wijnhuis Bucchini.

Het huis is ideaal gelegen tussen bergen en zee, zodat beiden eenvoudig kunnen worden verkend.De Furlo kloof is binnen een half uur te bereiken en is een overweldigende kalkstenen kloof waar de Candigliano doorheen kronkelt en uitkomt in de Metauro rivier. Er gaat een prachtige route die men met de auto af kan leggen door dit natuurschoon. De weg door de kloof is de oude Flaminia, de Romeinse weg van Rimini naar Rome. De weg leidt nog door een oude Romeinse tunnel. In de bergen van deze kloof zijn vele mountainbike en wandelroutes die vanwege de schitterende uitzichten het klimmen zeker waard zijn.

Daarnaast kunt u bij het plaatsje Furlo ook heerlijk zwemmen in de rivier. Er zijn verschillende plekken waar men naar de rivier kan, maar ook rotsen waarvan men in de rivier kan springen.

De mooie kustplaatsen zijn goed bereikbaar, zo ben je binnen 30 minuten in Fano of Marotta. Met ongeveer 40 minuten ben je in Pesaro of de andere kant op naar Senigallia.

Montafoglio en Acqualagna zijn twee plaatsen die eenvoudig te bereiken zijn en bekend staan om hun truffels. In de omgeving zijn voldoende heerlijke restaurants.

Ieder dorpje heeft ook zijn eigen gezellige weekmarkt. In Fano is er iedere 2e zaterdag en zondag van de maand een brocante en antiekmarkt te vinden.

Leuke bezienswaardigheden zoals de grotten van Frasassi, de universiteitsstad Urbino of Fossombrone zijn ook op korte rijafstand.

Grotere steden als Ancona, Bologna en Florence zijn ook goed aan te rijden om te bezichtigen.